045 541 02 32
Menu

Cruise naar Stavanger en ontdek de pittoreske oude binnenstad

Info

Cruise naar Stavanger en ontdek ongekend natuurpracht

Stavanger is één van de snelstgroeiende havens in Europa. Als de derde grootste Noorse cruisehaven, zijn Stavanger en zijn omgeving een populaire en aantrekkelijke stop in Noorwegen geworden.

Aantrekkelijk Stavanger

 • Preikestolen, iconische klif met indrukwekkend uitzicht
 • Petroleum museum, innovatief museum met een levendige mix van geschiedenis, scheikunde en technologie
 • Sverd i fjell, bijzonder herdenkingsmonument uit 1983 ter herdenking van de Slag om Hafrsfjrod in 872
 • Domkerk van Stavanger, eeuwenoude kathedraal uit de 12e eeuw
 • De oude binnenstad, een van de meest pittoreske gebieden van de stad
 • Lysefjord, dramatische kloof van 37 kilometer in de bergen 

Bekijk het uitgebreide aanbod aan uitstapjes in Stavanger in onze rubriek ''welke excursies''.

Lees meer
Verberg

Stavanger een van de dichtstbevolkte steden van Noorwegen, maar geen bruisende metropool. Het havengebied bestaat uit kleine witte huisjes van het oude Stavanger direct naar het westen, een wirwar van winkelstraten in het oosten en restaurants, gehuisvest in oude pakhuizen langs de haven zelf. De belangrijkste bezienswaardigheden, zoals het Canning and Petroleum Museum, liggen op korte loopafstand.

Foto

Impressies cruisehaven Stavanger

 • Kleine haven van Stavanger
 • Stavanger Noorwegen bij zonsondergang
 • Kleurrijke winkels in Stavanger
 • Kleine haven van Stavanger
 • Stavanger Noorwegen bij zonsondergang
 • Kleurrijke winkels in Stavanger
Welke excursies

Fjord Safari

Wanneer u opzoek bent naar een unieke en spectaculaire excursie is dit de perfecte tour voor u. Per boot verkent u de Lysefjord, met zijn enorme verscheidenheid aan landschappen. Laat u naar dit adembenemende, oneindige fjord met zo veel geschiedenis brengen, om te genieten van de meest fantastische rotsformaties die u zich kunt voorstellen. De Preikestolen, een plateau op 600 meter boven de fjord, is de bekendste.

Pulpit Rock

Een Preikestolen wandelavontuur begint in de duisternis. Wandel met koplampen door de ochtendschemering en ervaar de belevenis op Preikestolen, voordat de menigte toeristen arriveert. Aanschouw hoe de eerste diep oranje stralen van het zonlicht de steile bergwanden verlichten. Sluit de ochtend af met een welverdiend ontbijt of lunch. Deze excursie duurt 6 uur, waarin u 8 kilometer zult wandelen en een totale stijging van 500 meter zult maken.

Wandel tour

Gedurende een wandeltocht van twee uur kom tu meer te weten over het centrum van Stavanger. Een lokale gids zal u de meest fascinerende verhalen over Stavanger vertellen. Deze interactieve tour is een leuke, educatieve manier om de stad te verkennen.

Privé tour

Verlaat het centrum van Stavanger en maak kennis met het charmante en vredige platteland. Onderweg wordt gestopt bij Swords in Rock, in Hafrsfjord om een aantal fantastische foto's te kunnen maken van het historische monument. Uw gids zal u mee terug in de tijd nemen, door de verschillende tijdperken van deze regio te benoemen, waar de zee altijd een zeer belangrijke rol speelt. Sta stil bij het indrukwekkende landschap met de vele boerderijen, schapenkuddes en zandduinen. De tour eindigt met populaire attracties als de Ullandhaug Tower en de Domkerk van Stavanger.

Cruiseterminal info

De cruisehaven van Stavanger ligt op het volgende adres:

Strandkaien 46
4005 Stavanger
Noorwegen

De afstand van de cruisehaven tot het centrum is 300 meter. De luchthaven Stavanger Airport, Sola (SVG) is 15 kilometer van de cruisehaven verwijderd.

Luchthaven info

Het vliegveld van Stavanger ligt ten zuidwesten van de stad, in de gemeente Soila. 

Het adres:
Flyplassvegen 230
4055 Sola
Noorwegen

Vervoer naar de stad

Iedere 15 tot 20 minuten vertrekt er een bus van Stavanger Airport naar het centrum van Stavanger. Een taxi is relatief duur en kost gemiddeld zo'n €45, afhankelijk van het dagdeel.

spinner
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en we houden u op de hoogte van bijzondere cruises.
U kunt zich altijd afmelden van de Nieuwsbrief van C&O Travel. Zie ook ons privacybeleid.

ANVR SGR CLIA CLIA