045 541 02 32
Menu

Cruise naar Reykjavik - ervaar wonderlijke natuurverschijnselen

Info

Cruise naar Reykjavik - ervaar wonderlijke natuurverschijnselen

Cruise naar Reykjavik, om unieke natuurfenomenen waar te nemen en een onvergetelijke reis te beleven. Bekijk de mogelijke vaarroutes met Reykjavik als aanleghaven. Vind het schip dat op uw wensen aansluit en kom te weten aan welke excursies u kunt deelnemen in het adembenemende Reykjavik.

Lees meer
Verberg
's Werelds meest noordelijke hoofdstad, Reykjavik, is de ideale cruisebestemming om de elementaire schoonheid van IJsland te ervaren. Deze eigenzinnige stad die klein, maar verrassend kosmopolitisch, historisch en conservatief is wordt omringd door bergtoppen met ijs, vulkanen en de stomende geothermische openingen. Dankzij deze unieke fenomenen onderscheidt Reykjavik zich van de rest van Scandinavië.
Foto

Impressies cruisehaven Reykjavik

  • bezienswaardigheid in Reykjavik
  • bezienswaardigheid in Reykjavik
Welke excursies

De cruisespecialisten van C&O Travel maakten een selectie van de meest interessante excursies in Reykjavik om aan deel te nemen.

Bijzondere gletsjers

Breng een bezoek aan indrukwekkende watervallen en laat u vervolgens door het bevroren terrein loodsen, om een opwindende kunstmatige ijsgrot te bezoeken. Deze unieke kans om dichtbij het "hart van de gletsjer" te komen, zult u hallen van blauw ijs passeren. U zult de weg vervolgen naar de Koude Vallei, ook wel Kaldidalur genoemd. De tour eindigt bij het Pingvellir Nationaal Park, een UNESCO Werelderfgoedlocatie. 

Vulkanische landschappen

Verken het vulkanische landschap van IJsland tijdens een tour door hete bronnen, kraters en fumarolen (openingen in de aardkorst). De tour vangt aan met een rit van de hoofdstad naar het schiereiland Reykjanes, waar u de onmiskenbare vulkanische landschappen van IJsland, verschillende fumarolen (openingen in de aardkorst) en kraters zult ervaren.

Bewonder geothermische velden

Verlaat de haven en reis per bus naar het betoverende Kleifarvatnmeer, een van de diepste meren van IJsland. Vervolg uw reis om naar de geothermische velden van Krysuvik te gaan en de krachtige stralen stoom die diep uit de aardkorst spuiten te bewonderen. Deze tour eindigt met een bezoek aan het Vikingmuseum.

Verken het ruige landschap van IJsland

De eerste fotostop zal gemaakt worden bij de watervallen van Hraunfossar en Barnafossar. Lunch in Húsafell, een nederzetting aan de groene rand van de gletsjer, waarna je aan boord gaat van een "super-truck" voor eeb gletsjeravontuur. Geniet van het uitzicht terwijl uw deskundige chauffeur u over het verbazingwekkende witte terrein rijdt, om de Langjökull-gletsjer te bereiken.

Walvissen spotten

IJsland is dé plek om walvissen te spotten, aangezien het één van de beste locaties is om deze immense zeezoogdieren in Noord-Europa te spotten. Ongeveer de helft van de 36 Europese soorten noemen de IJslandse wateren thuis, waaronder blauwe, vin-, bultrug-, dwergvinvissen en Siberische walvissen. Deze tour van een halve dag houdt het aan boord gaan van een boot en zeilen door de wateren van IJsland op zoek naar walvissen.

Cruiseterminal info

Grotere cruiseschepen leggen aan in de buurt van een industriegebied, buiten de stad Reykjavik. Deze ligt op ongeveer 3,5 kilometer van het centrum. 

Het adres:
Skarfabakki Harbour
Reykjavik
IJsland

 

 

Luchthaven info

Keflavik international Airport
Keflavíkurflugvöllur
235 Keflavík
IJsland

De afstand van luchthaven tot aan de cruise terminal is 50 kilometer.
Dit komt neer op een autorit van ongeveer 45 minuten.

spinner
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en we houden u op de hoogte van bijzondere cruises.
U kunt zich altijd afmelden van de Nieuwsbrief van C&O Travel. Zie ook ons privacybeleid.

ANVR SGR CLIA CLIA