045 541 02 32
Menu

Cruise naar het wondermooie Flam

Info

Cruise naar het wondermooie Flam

De letterlijke vertaling van Flam staat voor ''een kleine plaats met steile bergen''. Gelegen aan de Aurlandsfjord, de binnenste arm van 's werelds op één na langste fjord, die zich uitstrekt naar Zweden. De met sneeuw bedekte bergen, watervallen , rivieren , weiden en pittoreske boerderijen maken Flam een prachtige bestemming. Vooral in de zomer komen veel cruisereizigers de dramatische fjorden bekijken en beleven hier de leukste buitenactiviteiten.

Aantrekkelijk Flam

  • Otternes, authentiek openluchtmuseum
  • Spoorlijn Myrdal Flam, Europa's steilste spoorlijn met prachtige uitzicht 
  • Stegastein, enorm uitkijkplatform boven de Aurlandsfjord
  • Rjoandefosen, schitterende waterval ten zuiden van Flam
  • Nærøyfjord, een 20 kilometer lange fjord in de gemeente Aurland
Lees meer
Verberg
Tegenwoordig is Flam de op drie na grootste cruisehaven van Noorwegen. Ongeveer 175 cruiseschepen meren jaarlijks aan en brengen duizenden bezoekers naar het kleine stadje. De Flamsbana wordt beschouwd als een van 's werelds meest schilderachtige treinreizen en via deze weg verwelkomt Flam ook enkele honderdduizenden treinbezoekers per jaar.
Foto

Impressies cruisehaven Flam

  • Waterweerspiegeling in Flam
  • Houten huisjes in Flam
  • Waterweerspiegeling in Flam
  • Houten huisjes in Flam
Welke excursies

Tour naar spectaculair Stalheim

De tour begint bij de pier in Flåm met een rit door het prachtige landschap van Noorwegen, naar het dorp Gudvangen en gaat door een smal dal om Stalheim te bereiken. Stalheim is de thuisbasis van een van de meest spectaculaire uitzichten van Noorwegen.Verget uw camera niet, om de vele ontzagwekkende uitzichten op het ruige, prachtige groene landschap van Noorwegen vast te leggen op de terugweg.

Watervallen en dramatische scènes per trein

Bereid u voor om steile bergwegen met enkele scherpe bochten te trotseren, om de Sivlefossen-watervallen te bereiken. De eerste stop wordt gemaakt bij de watervallen van Tvindefossen, een dubbele waterval van twee fantastische watervallen. De excursie gaat verder naar de stad Voss, mooi gelegen aan het Vangvatnet-meer. Aan boord van de trein zijn adembenemende natuurlijke landschappen te zien. Zodra u Myrdal bereikt, kunt u overstappen op de wereldberoemde Flam-lijn.

Een familie-uitje

Het bos bij Flam is het huis van trollen, de Noorse bosbewoners die klein en groot zijn, maar niet erg mooi en in stenen veranderen zodra ze blootgesteld worden in zonlicht. Tijdens een actieve excursie is de missie om hen te redden van een vreselijk lot. Reis per trein naar Vatnahalsen (1 uur van Flam)  om samen met een deskundige gids de stad te via historische referenties, spelletjes, raadsels en schattenjachten te ontdekken. De meeste tours vertrekken later in de ochtend en duren niet langer dan 3 of 4 uur.

Verken het natuurschoon per e-bike

Deze tour wordt vergemakkelijkt door een elektrische fiets te besturen. Veel verse Noorse lucht en een spectaculair landschap komen u tegemoet tijdens een uitje van een halve dag, waarbij u op een elektrisch ondersteunde fiets springt om het adembenemende landschap rond Flam te verkennen. Tijdens de eerste 15 km van de rondleiding fietst u over de hoofdweg door de vallei Aurlandsfjorden, met torenhoge bergen en watervallen aan beide kanten. Bij het bereiken van het dorp Skjerdal, kunt u genieten van een pauze en genieten van een prachtig uitzicht vanaf de verhoogde locatie. 

Cruiseterminal info
Cruiseschepen leggen aan in Flam. Vrijwel direct bij het station van de Flamsbanen spoorlijn. Er is plek voor 1 schip aan de kade. Zijn er meer, dan gaan de andere cruiseschepen voor anker.
spinner
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en we houden u op de hoogte van bijzondere cruises.
U kunt zich altijd afmelden van de Nieuwsbrief van C&O Travel. Zie ook ons privacybeleid.

ANVR SGR CLIA CLIA