045 541 02 32
Menu

Vanuit Amsterdam of Rotterdam naar de Britse eilanden

Info

4 januari 2022; Britse eilanden
Cruiseblog Nicole van der Jagt

Groot Brittannië cruises zijn razend populair. Temeer omdat u van dichtbij huis cruisehavens Amsterdam en Rotterdam, relaxed met geweldig mooie schepen naar de Britse eilanden kunt cruisen.
In dit cruiseblog vertel ik u over welke schepen naar de Britse eilanden cruisen en welke vaarroutes u kunt boeken en welke bezienswaardigheden er zijn in de aanleghavens in Engeland, Schotland en Ierland.

Populaire Britse eilanden cruise aanleghavens:

 • Dublin, oergezellige Ierse wijken
 • Edinburgh, historische Schotse hoofdstad
 • Dover, Engelse haven, poort naar Londen
 • Liverpool, Engelse Beatles stad
 • Cork, Ierse kleurrijke kustlandschappen
 • Invergordon, Schotse whisky proeven

Havens
Cruisehaven van Aberdeen in Schotland

Cruises naar Aberdeen

Cruises naar Aberdeen
Rode telefooncel in Londen

Cruises naar Dover (Londen)

Cruises naar Dover (Londen)
Het kasteel van Edinburgh

Cruises naar Edinburgh, UK

Cruises naar Edinburgh, UK
Cruisehaven Glasgow in Schotland

Cruises naar Glasgow

Cruises naar Glasgow
Cruises van en naar cruisehaven Newcastle

Cruises naar Newcastle

Cruises naar Newcastle, UK
Uitzicht over Londen en de Tower Bridge

Cruises vanuit Southampton

Cruises vanuit Southampton (Londen)
Foto

Impressies bestemmingen Britse eilanden

 • Een rode telefooncel in Londen
 • The house of Parliament in Londen
 • Tower bridge in Londen
 • Buckingham Palace in Londen
 • Kelvingrove art gallery and Museum
 • Orkney eilanden in Schotland
 • Winkelstraat van Edinburgh
 • Aberdeen in Schotland
 • Kasteel van Edinburgh, Edinburgh Castle
 • Een dam in de natuur van Wales
 • Een vallei in Wales
 • Een strand met een rivier in Wales
 • Een rode telefooncel in Londen
 • The house of Parliament in Londen
 • Tower bridge in Londen
 • Buckingham Palace in Londen
 • Kelvingrove art gallery and Museum
 • Orkney eilanden in Schotland
 • Winkelstraat van Edinburgh
 • Aberdeen in Schotland
 • Kasteel van Edinburgh, Edinburgh Castle
 • Een dam in de natuur van Wales
 • Een vallei in Wales
 • Een strand met een rivier in Wales
Bezienswaardigheden en excursies

Over steden, tradities, bezienswaardigheden van een cruise rond de Britse eilanden.

Cruise naar de Britse eilanden en geniet van natuur, gastvrijheid, traditie, muziek, historie en …pubs natuurlijk.
Traditie en stijl zijn kenmerkend bij uw bezoek aan Groot-Brittannië.
Zowel natuurliefhebbers als cultuurliefhebbers kunnen hun hart hier ophalen.

Onze cruisespecialisten hebben voor u gekeken naar de bezienswaardigheden (die natuurlijk ook opgenomen zijn in de excursies). U kunt met die informatie zelf aan de slag gaan om via internet keuzes te kunnen maken: wat wil ik wel zien of horen en wat is misschien minder boeiend, omdat wíj vooral willen dat u na uw cruise tevreden terugkijkt op uw bezoek en deelname aan excursies en geen spijt heeft van uw eigen initiatieven.

Voor elke haven biedt de rederij via het excursiebureau een groot scala aan mogelijkheden voor excursies. Het is goed dat u weet dat u –met enige voorbereiding  thuis- ook zelfstandig een stad en zijn omgeving kunt verkennen (met lokale ondernemers, taxi’s, hop on hop off- bussen enz.)        

Dus wellicht trekt u in de havens uw eigen plan.
Afhankelijk van de afstand tot de bezienswaardigheden en de aard ervan is het ook soms toch aan te raden om uw excursie bij de rederij te boeken (hoewel die doorgaans niet echt goedkoop zijn).
Laat u adviseren door onze ervaren cruisespecialisten!

Wanneer de haven op enige afstand ligt van een stad worden er shuttlebussen ingezet, of door de rederij (soms gratis, soms niet) of door het stadsbestuur (dan meestal gratis).

Wij hebben voor u enkele interessante Britse cruisehavens op een rijtje gezet.

Dublin (Brits eiland Ierland)

Dublin, de prachtige hoofdstad van Ierland, een must voor vakantiegangers.

Haveninfo:
Dublin heeft een grote moderne haven met drie cruiseterminals; daar is ook een tourist office voor informatie over de bezienswaardigheden, wandelingen, openbaar vervoer enz.
De haven ligt ongeveer drie kilometer van het stadscentrum.
Er rijden regelmatig shutllebussen tussen de cruisehaven en het stadscentrum. U kunt ook een taxi nemen voor ongeveer 15 euro.

Bezienswaardigheden:

Dublin Castle
Het prachtige kasteel in Dublin is in de 13e eeuw gebouwd door de Engelsen.
De Britse arbeiders zijn toentertijd met de bouw begonnen op een ruïne die de Vikingen in oorlog hadden achtergelaten. In de 18e eeuw heeft men delen van het kasteel gerenoveerd. Het bijzondere aan het Dublin Castle is dan ook dat het zoveel kenmerken heeft uit verschillende tijden.
In het centrum van Dublin vindt u nog restanten van de originele bouw. De meest recente aanbouw wordt gebruikt voor staat aangelegenheden maar ook rondleidingen voor toeristen. Als u een liefhebber bent van historische bezienswaardigheden is dit zeker een aanrader.

dublin castle cruise britse eilanden


Guinness Storehouse

Deze brouwerij staat bekend om ‘the black stuff’ en is tegenwoordig omgetoverd tot een sensationele tentoonstelling. U kunt hier deelnemen aan interessante rondleidingen en u kunt natuurlijk ook heerlijk proosten op deze buitengewone creatie.
Het hoogtepunt van dit Storehouse is de bar bovenin het gebouw, waar u met uw toegangskaartje, 360 graden eindeloos uitzicht heeft over de Britse stad Dublin.

guinness storehouse cruise groot brittanieDublin creative Quarter

Naast de historische bezienswaardigheden in de stad zijn er ook lange winkelstraten vol met de bekende merken. Het Dublin Creative Quarter is een verzameling van de grootste warenhuizen.
Het Creative Quarter ligt tussen de straten South William Street, George’s Street, Lower Stephen’s Street en Exchequer Street in. De omringende straten bieden ook nog een unieke gelegenheid om trendy boetiekjes te bezoeken (zelfs privé -afspraken voor personal shopping zijn er mogelijk).

brug dublin cruise britse eilanden


Fade Street Socials

Om de hoek van de Dublin Creative Quarter vindt u talloze eetgelegenheden. Zo biedt Fade Street Socials heerlijke tapas aan. Het plaatsje is bekend om het vriendelijkste personeel, en de unieke touch die het aan hun gerechten geeft. Bent u geen tapas fan? Neem nog een kijkje in de rest van deze straat, daar zal ongetwijfeld een eetgelegenheid bijzitten die naar uw smaak is.

cocktails fade street bar cruise groot brittanie


Edinburgh (Brits eiland Schotland)

Edinburgh, de hoofdstad van Schotland, is een uiterst populaire bestemming. Er zijn zo ontzettend veel bezienswaardigheden dat u er tijd tekort zult komen.
De historische binnenstad van Edinburgh is bijzonder fraai.

Haveninfo:
De grotere cruiseschepen meren aan in South Queensferry. U gaat met een tenderboot aan wal.
Deze haven ligt 18 km vanaf Edinburgh.
Kleinere cruiseschepen meren aan bij de moderne Ocean Terminal die  dichterbij Edinburgh is gelegen.
Beide havens liggen dus  op grotere afstand van het historisch centrum van Edinburgh.
U kunt dan via uw rederij een shuttlebus boeken (vaak is een shuttlebus is gratis, aangeboden door het gemeentebestuur) of u neemt de lokale bus die vanuit de haven naar de stad rijdt.

Bezienswaardigheden:

Edinburgh Castle
Het historische Edinburgh Castle is gelegen op de Castle Rock, een indrukwekkende vulkanische rots.
Het kasteel bestaat grotendeels uit gebouwen uit de 17e-eeuw en
het oudste en zelfs nog volledig intact zijnde gebouw van het Castle is de St. Margaret’s Chapel.
Deze kapel biedt ook een schitterend zicht op het gehele kasteel. Er bestaat daar de mogelijkheid om de Schotse kroonjuwelen en de Stone of Scone te bezichtigen. Eerder in de geschiedenis van Schotland werden hier de koningen gekroond.

Vanuit het kasteel heeft men een magisch uitzicht over de gehele skyline van Edinburgh. Bijna elke werkdag wordt er om 1 uur ‘s middags in het Edinburgh Castle nog een kanon afgeschoten, sinds 1851, maar nu feitelijk vooral een show voor toeristen.

  edinburgh castle cruise britse eilanden 

Scottish National Gallery

Het National Museum of Scotland in een  monumentaal gebouw in de binnenstad van Edinburgh is zeker een bezoek waard. Het museum dat dateert uit 1859 biedt informatie op het terrein van archeologie, geologie, natuurwetenschappen, de  geschiedenis van Schotland, maar ook veel Europese kunst. scottisch national gallery cruise grootbrittanie 

Dean Village

Een zeer bekende wijk – vroeger een dorpje - in Edinburgh is Dean Village. Als u even wilt ontsnappen aan het drukke centrum van Edinburgh is dit uitstapje een perfecte optie.
Hoewel het maar 1 kilometer verwijderd is van de Princess Street Gardens voelt de wijk als een compleet andere wereld: Dean Village is groen, rustig en verstild.
Langs de authentieke en prachtige huizen van de wijk stroomt de rivier de Leith. Er zijn meerdere mini - bruggetjes waarop u even kunt genieten van de mysterieuze kalmte die Dean Village met zich brengt. Het is wel goed te weten dat u er toegangskaartjes voor moet kopen en dat tijdig moet doen…


 dean village edinburgh cruise britse eilanden 

 

Scotch Whisky Experience
Deze vijfsterrenattractie in Edinburgh is een absolute must.Het gebouw is gelegen aan de Royal Mile, een aaneenschakeling van winkels die in feite samen de hoofdstraat vormen van de Old Town, en eindigt bij het Edinburgh Castle. The Scotch Whisky Experience biedt u een rondleiding in een stokerij met uitleg over de geschiedenis en het proces van het stoken van whisky. Nadat u een bijna- whisky expert bent geworden, kunt u zelf genieten van een glaasje smaakvolle Schotse whisky. Aan het einde van uw bezoek ontvangt u een echt kristallen whisky-proefglas als souvenir.

scotch whisky experience cruise groot britannie

Invergordon (Brits eiland Schotland)

Invergordon is een typisch Schots dorpje waar u de landelijke Schotse sfeer kunt proeven. Maar het ligt op 45 minuten van de veel meer bekende stad Inverness aan. Die is vooral bekend als vertrekpunt voor een excursie naar Loch Ness.

Haveninfo:
De kleine oude haven ligt in het centrum van het knusse dorp Invergordon.In de haven vindt u een informatieshop voor tips over het stadje en de omgeving.Het binnenvaren van de haven is overigens zeer speciaal want de wateren rond de landtong bij Cromarty zijn een ‘ jacht’gebied voor dolfijnen en dwergvinvissen. Bijna elke dag zijn er hele groepen zeezoogdieren te zien.Vanuit de cruisehaven kunt u meerdere busexcursies maken naar de Schotse Hooglanden.

Bezienswaardigheden:

Invergordon Museum
Een halve kilometer van het centrum af ligt het museum van Invergordon. Het Museum staat achter het huis van het British Legion. Het is van buiten prachtig geschilderd waardoor het gebouw al vanaf de haven opvalt. De marine was het oorspronkelijke thema van het museum. Tegenwoordig worden er ook tentoonstellingen over de geschiedenis van Invergordon georganiseerd. Trotse vrijwilligers houden het in stand en laten het maar al te graag aan u zien. Het museum ligt dicht bij de haven en is een zeer gewilde attractie.

Saltburn Woodland Walk
Invergordon kent meerdere grote wandelgebieden. Saltburn Woodland Walk is een van de meer pittoreske wandelgebieden. Deze wandeling gaat langs de prachtige wateren van Invergordon en duurt ongeveer 1 uur en 30 minuten.

Liverpool (Brits eiland Engeland)

Liverpool, de levendige stad aan de Mersey, heeft een bijzonder fraaie haven die deel uitmaakt van het havengebied dat zich uitstrekt over een afstand van meer dan 12 km en dat staat op de werelderfgoedlijst van UNESCO. Al in de 18e en 19e eeuw speelde Liverpool een belangrijke rol in de wereldhandel. Als gevolg hiervan ontwikkelde Liverpool zich tot een cultureel en etnisch diverse stad.

Haveninfo:
De cruisehaven heeft een goed geoutilleerd havengebouw met ook hier een toeristenbureau.
Er rijden transferbussen vanuit de haven naar het centrum.
Het is ook prima toeven in de haven zelf want u vindt er het Albert Dock dat bekend staat om zijn bijzondere architectuur. Het dok behoort tot de Maritieme Handelsstad en maakt daarom deel uit van het UNESCO-werelderfgoed.
Er zijn uitstekende restaurants aan het Albert Dock die een geweldig uitzicht over de hele haven bieden.
Tegenwoordig zijn de dokken en pakhuizen van de stad een geslaagde mix van moderniteit en geschiedenis. Ze zijn fraai en zorgvuldig gerestaureerd en zijn erg populair voor een wandeling erlangs. U kunt flaneren tussen boetiekjes, een biertje drinken in een bar, genieten van Britse gerechten in de restaurants of naar Tate Liverpool gaan voor uw culturele interesse.

Silent Disco Adventure
Liverpool staat bekend om zijn muziek. In een excursie als ‘Silent Disco Adventure’ zijn muziek en een interessante tour Liverpool gecombineerd. Die tour gaat door de Cosmopolitan Streets en komt langs meerdere eyecatchers van Liverpool. Iedereen loopt in de tour met koptelefoon, wat een aparte sfeer schept tussen de deelnemers vanwege hun gemeenschappelijke interesse voor muziek.

Yorkshire Adventure on Bus
Het Yorkshire Adventure is een excursie waarbij er in een typisch Engelse bus naar een groot aantal indrukwekkende gebouwen wordt gereden. Tijdens deze busreis krijgt u uitleg over de highlights van Liverpool. Bestemmingen zijn: Hardraw Force (hoogste waterval in de UK), Haworth Home to the Bronté Sisters, Malham Cove (geografisch wonder) en het Ribblehead Viaduct.
Er rijden overigens ontelbaar veel sightseeing bussen (hop on hop off) door Liverpool.

Liverpool Gin Distillery
In de distilleerderij van Liverpool wordt er nog steeds echte gin geproduceerd (maar ook wodka trouwens); natuurlijk is een rondleiding met informatie over de processen interessant.
 liverpool gin distillery cruise britse eilanden

Liverpool Stadium
Het voetbalstadion van Liverpool mag niet te ontbreken bij een bezoek aan deze bruisende stad. De club FC Liverpool speelt op een hoog niveau en is razend populair en succesvol. Tijdens deze tour neemt u een kijkje achter de schermen. De Tour begint met een uitzicht over de skyline van Liverpool vanuit de hoofdtribune van het stadion. In de wandelgangen van het stadion leert u ook meer over de geschiedenis van de club en het stadion zelf.

liverpool stadium cruise groot brittannie

Cork (Brits eiland Ierland)

Cobh (vroeger Queenstown) is een kleine, uiterst charmante havenstad aan de zuidkust van het Britse eiland Ierland in de provincie Cork.
Het dorp Cobh maakt wel indruk met de steile stratenmet felgekleurde huizen, en er is de neogotische katholieke kathedraal van stad.
Het landschap Cork kent prachtige groene vergezichten.
Cobh verwierf bekendheid als de haven van waaruit de Titanic in 1912 vertrok en er is dan ook een museum daaraan gewijd. Omdat het op een heuvel ligt, heeft u er –als wat wilt klimmen in het dorp/stadje- een mooi uitzicht over de regio.

Sfeervol is ook de kleine vaste tentoonstelling op het stationnetje over de duizenden Ieren die naar Amerika emigreerden.

Haveninfo:
De haven in de baai van Cork is direct in het centrum gelegen binnenvaart. Alles wat u wilt zien, ligt dus op loopafstand. Bij de ingang van de baai bij het binnenvaren ziet u het Camden Fort Meagher.Misschien heeft u ook het geluk dat er weer tientallen inwoners op de kade staan om u uit te waaien (met muziek).

Bezienswaardigheden:

Cork City Gaol
Dit immens grote kasteel werd vroeger gebruikt als gevangenis. De gevangenis was vroeger voor mannen en vrouwen, maar vanaf 1878 werden er alleen vrouwen gevangen gehouden.
Sinds 1933 wordt de Cork City Gaol opengesteld voor toeristen en geïnteresseerden: zij krijgen een beeld hoe de Britse gevangenen moesten leven.
Voor een bezoek aan het kasteel moet u wel eerst een stukje lopen, wat geen  straf is vanwege de prachtige natuur. 
cork city gaol cruise britse eilanden 

The English Market
Ondanks de misleidende naam verkoopt deze English Market alleen maar Ierse lekkernijen. Deze markt in Cork is een tentoonstelling en verkooppunt van ambachtelijke en unieke hapjes uit Ierland met specialiteiten per seizoen.De markt is overdekt, met in het midden een mooie fontein, en die bestaat al ruim 3 eeuwen.

Saint Patrick Street
Deze straat is een van de mooiste straten van Cork met een grote verscheidenheid aan winkels in kleurrijke gebouwen.U vindt er het standbeeld van de vroeger geliefde Theoblad Mathew. Hij was een priester wiens beeld bij de Saint Patricks Bridge staat.

Fitzgerald’s Park
Het park, naast de rivier de Lee, is dé plaats voor de picknick van de inwoners.
Op meerdere plekken in het park vindt u knusse plekjes om te eten of drinken.

fitzgerald park cruise grootbrittanie

Southampton (Britse eiland Engeland)

Southampton ligt in het zuiden van Groot-Brittannië en was al 70 na Christus havenstad. Met de scheepswerven die zich hier in de 19e eeuw vestigden, groeide de stad uit tot een belangrijke havenstad met daardoor nu veel historische gebouwen.

Haveninfo:
De haven heeft een vijftal terminals waarvan sommige vooral door een bepaalde rederij bezocht worden.
De stad is gemakkelijk te bereiken vanaf alle vier de terminals. U kunt in ongeveer 5 minuten lopen naar het stadscentrum via de promenade Town Quay.

Bezienswaardigheden:

De stadspoort Westgate
Op de historische poorten van de Westgate staat: ‘Walk the Southampton Walls’. Deze muren stonden er vroeger om Southampton te beschermen tegen vijanden vanuit de stad.Interessant is de stadspoort Bargate zelf. Vanuit de stadspoort kunt u ook de muren opgaan om de rest van de ruïnes te bekijken.

westgae southampton cruise britse eilanden

The Red Lion Pub
Deze pub staat bekend om de drankjes en mysterieuze verhalen achter de naam van deze pub. Er zijn 21 keer verhalen opgedoken van spookverschijningen. Mensen die deze pub opzoeken zijn ook vaak toeristen op zoek naar sensatie. red lion pob cruise grootbrittanie

Tudor house museumDit museum staat bekend om zijn fascinerende spookverhalen. Deze toeristenattractie was het eerste museum in Southampton.
Er is een café en restaurant bijgebouwd zodat het museum voor iedereen toegankelijker werd. Het Tudor House Museum heeft een prachtige tuin, ontworpen door de historica Dr. Sylvia Landsberg.

tudor house museum southampton cruise britse eilanden
Welke schepen

Vertrekhavens voor uw Britse eilanden cruise

Het bijzondere aan uw Britse eilanden cruise zijn de dichtbij huis vertrekhavens Amsterdam, Rotterdam, Hamburg, Kiel en Bremerhafen.
Wellicht bieden vertrekhavens Southampton en Kopenhagen ook nog een goed aanbod qua route, schip en prijs.

Amsterdam - cruiseterminal in hartje Amsterdam
De cruisehaven van Amsterdam ligt op slechts een paar honderd meter van het Amsterdamse stadcentrum.
U kunt relaxed met de auto naar de cruiseterminal reizen en gebruik maken van de ruime parkeergarage onder de cruiseterminal.
U kunt ook de trein nemen en op 300 meter vanaf de cruiseterminal uitstappen en gemakkelijk naar de cruiseterminal wandelen dan wel een korte taxi transfer doen.
De Passenger Terminal Amsterdam - afgekort PTA - is een zeer modern nieuw gebouw. Bij de entree van de hal vindt u een informatiestand, waar het vriendelijke personeel uw vragen graag beantwoordt. Het café op de begane grond met zijn grote glazen ramen nodigt u uit om te ontspannen en naar de schepen te kijken en een kleine snack te nuttigen.
Ook vind je in de terminal schoon sanitair. De bovenverdieping doet dienst als check-in en wachtruimte. Hier heeft u de mogelijkheid om plaats te nemen of uw benen te strekken en is er een bar aanwezig met verfrissende drankjes.
Kortom, een uitstekende optie om relaxed uw Britse eilanden cruise te starten.

Rotterdam - moderne havenstad
Rotterdam is een van de mooiste cruise steden voor uw Britse eilanden cruise.
De Cruise Terminal Wilhelmina Pier ligt middenin de stad en u kunt uw auto direct aan de terminal parkeren in een zeer ruime parking.
Vanaf het schip is het slechts 2 km lopen via de Erasmusbrugge naar de markthal in het centrum van de stad.
In het grote en moderne terminalgebouw zijn enkele winkels en een VVV-kantoor en gratis wifi.
Voor het terminalgebouw stopt regelmatig een gratis pendelbus welke pendelt van terminal naar markthal en het gemeentehuis.

Hamburg - moderne Hanzestad
Het loont zich zeer zeker om in Hamburg uw Britse eilanden cruise te starten want rederijen als Aida, MSC Cruises en Tui bieden geweldig sterke prijzen en vooral ook leuke Oostzee routes.
Verleng uw cruisevakantie met een dagje Hamburg en geniet van de vele bezienswaardigheden van deze verrassend bruisende Hanzestad.
Boek een hotel in Hamburg stad en vertrek in de ochtend na uw ontbijt relaxed naar de cruiseterminal net buiten de stad.
Direct aan de cruiseterminal ligt een redelijke goedkope vrij grote parkeerplaats. U wandelt in minder dan 5 minuten naar de ingang van de terminal.
De op één na grootste stad van Duitsland (met 1,8 miljoen inwoners) ligt aan de rivieren Elbe en Alster.
Vanwege de ligging heeft Hamburg een dicht netwerk van waterwegen en heeft het zelfs meer bruggen dan Venetië!
De Hanzestad is een van de belangrijkste economische centra van Duitsland vanwege de overzeese haven en het media- en cultuurcentrum.
Deze stad van contrasten heeft een sterk ontwikkelde entertainmentcultuur die bezoekers uit de eerste hand kunnen ervaren in het legendarische 'St. Pauli 'gebied en in de vele muziekzalen en theaters van Hamburg.
De 1200 jaar oude stad is geliefd bij cultuurliefhebbers. Andere attracties zijn: de "Michel", de haven, de "Jungfernstieg",
de "Reeperbahn", de televisietoren, de dierentuin; Hagenbeck, het pakhuisgebied "Speicherstadt",
de Mönckebergstraße, de St. Jacobi-kerk en de vismarkt.

Kiel - Maritieme havenstad
Boek een hotel in Hamburg of Kiel en geniet van de maritieme stad Kiel en ga de volgende dag rond het middaguur relaxed aan boord van uw cruiseschip.
Kiel ligt aan de Oostzeekust aan het begin van het Noord-Oostzeekanaal en staat bekend als zeevaartstad met vele scheepswerven, kades, dokken en een zilte zeewind
In deze scheepswerf en maritieme stad vol tradities kunnen bezoekers een wandeling maken op het platteland en genieten van de frisse lucht terwijl ze toch gebruik kunnen maken van alle voorzieningen van de stad. Deze combinatie van verbondenheid met de natuur en het stadsleven geeft de inwoners van Kiel een bijzondere levenshouding. Met een bevolking van 250.000 is Kiel het culturele en economische centrum van de regio. Degenen die in de omgeving wonen,
komen speciaal naar Kiel om te genieten van het gevarieerde culturele leven met opera- en theatervoorstellingen,
concertzalen, een kinder- en jeugdtheater, musea, tentoonstellingen, gratis culturele voorzieningen en trendy clubs
en eetgelegenheden.
Het kenmerkende evenement van Kiel is de jaarlijkse 'Kieler Woche' - het grootste zeilfestival ter wereld!

Welke vaarroutes

Boek uw cruise bij een officieële cruisespecialist welke ook officieel partner is van de rederij welke u gaat kiezen.
Zo geniet u vooral alle voordelen welke de rederij u gaat bieden zoals ook een goed georganiseerde excursie.

Onze cruisespecialisten adviseren u vanuit eigen cruise ervaring. Zo boekt u met de specialist samen de juiste excursies.

Vraag bij C&O Travel vrijblijvend een offerte aan en laat u adviseren door onze ervaren cruisespecialisten.

Vertrekhavens Nederland

Vertrekhavens Amsterdam en Rotterdam - Britse eilanden cruise

Het bijzondere aan uw Britse eilanden cruise zijn de dichtbij huis vertrekhavens Amsterdam, Rotterdam, Hamburg, Kiel en Bremerhafen.
Wellicht bieden vertrekhavens Southampton en Kopenhagen ook nog een goed aanbod qua route, schip en prijs.

Amsterdam - cruiseterminal in hartje Amsterdam
De cruisehaven van Amsterdam ligt op slechts een paar honderd meter van het Amsterdamse stadcentrum.
U kunt relaxed met de auto naar de cruiseterminal reizen en gebruik maken van de ruime parkeergarage onder de cruiseterminal.
U kunt ook de trein nemen en op 300 meter vanaf de cruiseterminal uitstappen en gemakkelijk naar de cruiseterminal wandelen dan wel een korte taxi transfer doen.
De Passenger Terminal Amsterdam - afgekort PTA - is een zeer modern nieuw gebouw. Bij de entree van de hal vindt u een informatiestand, waar het vriendelijke personeel uw vragen graag beantwoordt. Het café op de begane grond met zijn grote glazen ramen nodigt u uit om te ontspannen en naar de schepen te kijken en een kleine snack te nuttigen.
Ook vind je in de terminal schoon sanitair. De bovenverdieping doet dienst als check-in en wachtruimte. Hier heeft u de mogelijkheid om plaats te nemen of uw benen te strekken en is er een bar aanwezig met verfrissende drankjes.
Kortom, een uitstekende optie om relaxed uw Britse eilanden cruise te starten.

Rotterdam - moderne havenstad
Rotterdam is een van de mooiste cruise steden voor uw Britse eilanden cruise.
De Cruise Terminal Wilhelmina Pier ligt middenin de stad en u kunt uw auto direct aan de terminal parkeren in een zeer ruime parking.
Vanaf het schip is het slechts 2 km lopen via de Erasmusbrugge naar de markthal in het centrum van de stad.
In het grote en moderne terminalgebouw zijn enkele winkels en een VVV-kantoor en gratis wifi.
Voor het terminalgebouw stopt regelmatig een gratis pendelbus welke pendelt van terminal naar markthal en het gemeentehuis.

 
spinner
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en we houden u op de hoogte van bijzondere cruises.
U kunt zich altijd afmelden van de Nieuwsbrief van C&O Travel. Zie ook ons privacybeleid.

ANVR SGR CLIA CLIA