045 541 02 32
Menu

MSC World Europe doop 13 november 2022

Info

MSC World Europa schrijft historie op 13 november 2022
Cruisenieuws blog 1 september 2022
Auteur: Wendy Janssen

MSC World Europa schrijft op 13 november 2022 historie met de glamoureuze doop van een nieuw schip welke een geheel nieuw cruisetijdperk inluidt.
MSC World Europa is immers het allereerste MSC-cruiseschip dat door het uitermate milieuvriendelijke LNG vloeibare aardgas wordt aangedreven.
Daarbij is dit ultramoderne paradijs op zee ontworpen om cruiseliefhebbers nog meer verrassend nieuwe cruisebeleving op zee te bieden.
Een geheel nieuwe cruisedimensie

Doop MSC World Europe 13 november in Qatar.

De doop van het nieuwe vlaggenschip van MSC World Europe op 13 november wordt een waar spectakel in Doha, de hoofdstad van Qatar.
Tijdens de doop zal tevens de nieuwe Grand Cruise Terminal van de stad worden gepresenteerd.
Deze baanbrekende ontwikkeling in Doha Qatar geeft aan dat MSC cruises grote plannen heeft om deze Arabische golfregio te integreren in de toekomstige MSC vaarschema's.
MSC speelt daarmee in op de ambities van Qatar om volop in te spelen op een nieuw soort toerisme.
De Quatari beloven er een ware doophapping van te maken. Details volgen nog, maar een wervelende vuurwerkshow en tal van spectaculaire shows zullen niet ontbreken.
Natuurlijk mag u het traditionele breken van de fles voor de met vuurwerk verlichte skyline van Doha niet missen.
Kort gezegd, zet een cruise naar Qatar alvast op uw verlanglijstje.

MSC World Class - Nieuw tijdperk cruisen

MSC World Europa vertegenwoordigt de toekomst van cruisen, een volledig nieuwe World Class serie MSC schepen welke cruiseliefhebbers een onvergetelijke cruise-ervaring
zal bieden zoals ze die nog nooit hebben gehad.
Het is het eerste schip in de baanbrekende World Class klasse en vertegenwoordigt een volledig nieuwe cruisedimensie met baanbrekende maritieme en hospitality-technologieën aan boord,
ultramoderne milieutechnologieën en een bijzonder fraai design.
Een hoog staaltje innovatie met een hoog futuristisch gehalte.

Qatar airways partner van MSC

Qatar gaat een belangrijke positie innemen bij de plannen van MSC crruises om in de Arabische Golfregio meer schepen te laten varen.
De vraag van de cruisereiziger om dit cultureel rijke en steeds meer populaire deel van de wereld te bezoeken, stijgt enorm.
Het partnership van MSC en Qatar airways belooft veel
in de ontwikkeling van deze belangrijke toeristische sector. Nu Qatar grote nadruk legt op duurzaamheid,is het passend dat wij de ceremonie voor zo'n milieugericht cruiseschip organiseren.

Bovendien opent de nieuwe Grand Cruise Terminal een state-of-the-art faciliteit die Qatar stevig op de kaart van cruiseschepen zet en Doha positioneert
als een van de modernste havens ter wereld".

Qatar, wereldklasse cruisebestemming

MSC World Europe eerste cruisereis start op 20 december 2022
MSC World Europa vertrekt op haar maidentrip op 20 december, met cruises van 7 nachten naar Doha (Qatar), Dubai,
Abu Dhabi en Sir Bani Yas Island (Verenigde Arabische Emiraten) en Dammam (Saoedi-Arabië).
MSC Opera zal volgende winter ook 7-nachts cruises in de Golfregio aanbieden naar Dubai, Abu Dhabi en Sir Bani Yas Island, evenals Muscat en Khasab in Oman.

MSC World Europe in 2023 in de Middellandse zee

MSC World Europa zal dan vanaf maart 2023 naar de Middellandse Zee varen, met routes van 7 nachten naar de Italiaanse havens
van Genua, Napels en Messina, evenals Valletta in Malta, Barcelona in Spanje en Marseille in Frankrijk.

Wat maakt de MSC World Europe zo bijzonder?

Met 22 dekken, 215.863 GT, 333 meter lang, 47 meter breed, 40.000 m² aan openbare ruimtes en 2.626 hutten is MSC World Europa het langverwachte nieuwe vlaggenschip
van de MSC Cruises vloot.
De ultramoderne stedelijke metropool aan zee is ontworpen om vakantiegangers een breed scala aan verschillende ervaringen te bieden.

Hoe werkt de LNG-brandstof voor cruiseschepen.

LNG-brandstof is een van de schoonste scheepsbrandstoffen ter wereld en is op grote schaal beschikbaar.
LNG zal een sleutelrol spelen in het koolstofvrij maken van de internationale scheepvaart.
LNG elimineert vrijwel alle lokale luchtverontreinigende emissies zoals zwaveloxiden en vermindert stikstofoxiden met tot 85 procent.
LNG speelt ook een sleutelrol in de matiging van de klimaatverandering doordat het de CO2-uitstoot met 25% vermindert en de weg effent
voor de invoering van duurzame niet-fossiele brandstoffen, waaronder groene waterstof.
Het prototype van de brandstofcel aan boord zal de efficiëntie testen van deze technologie, die warmte en elektriciteit ongeveer 30 procent efficiënter kan opwekken.
MSC World Europa beschikt ook over selectieve katalytische reductiesystemen, walstroomaansluitingen om de emissies in de haven te verminderen,
geavanceerde afvalwaterzuiveringssystemen ontwikkeld in overeenstemming met de Internationale Maritieme Organisatie van de Verenigde Naties,
geavanceerde recycling van voedsel en afval, een onderwater geluidsreductiesysteem om het zeeleven te beschermen en een groot aantal energie-efficiënte
maatregelen om de werking van de motoren te optimaliseren en de emissies verder te verminderen.
De in Zwitserland gevestigde rederij heeft zich op lange termijn ten doel gesteld tegen 2050 geen broeikasgassen meer uit te stoten.
Dit moet worden bereikt door te investeren in en steun te verlenen aan de ontwikkeling en toepassing van innovatieve spitstechnologieën die in de hele vloot
van de onderneming moeten worden gebruikt.

Qatar Doha’s gloednieuwe Grand Cruise Terminal

Een ultramoderne faciliteit van 24.000 vierkante meter die tot wel 28.000 passagiers
per dag kan verwerken en voldoende plek heeft om twee grote cruiseschepen per dag te verwelkomen.
In de terminal is het prima toeven met een spectaculair aquarium en een galerie die een schat aan islamitische kunst laat zien.

spinner
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en we houden u op de hoogte van bijzondere cruises.
U kunt zich altijd afmelden van de Nieuwsbrief van C&O Travel. Zie ook ons privacybeleid.

ANVR SGR CLIA CLIA